Hoidon jälkeen

Samana päivänä:

Hoidon jälkeen voi olla väsynyt olo ja loppu päivä onkin hyvä pyhittää levolle. Seisoma- ja makuuasennot ovat hyviä, pitkää istumista tulisi välttää tai nousta tiheästi jaloittelemaan. Rento maisemia katseleva kävely on ok, mutta minkäänlaista fyysistä tekemistä tai urheilua ei suositella.

Kehosta poistuu paljon nestettä (jopa 2 l) hoidon jälkeen ja voi olla tarve käydä useasti vessassa. Tämän vuoksi on hyvä juoda riittävästi ja varmistaa myös elektrolyyttien saanti. Kevyt ruokailu on hyväksi koska hoidossa niin verensokeri kuin verenpainekin laskevat.

Saunaa, alkoholia ja suuria määriä kahvia ei suosittella hoidon jälkeen, koska ne poistavat lisää nestettä ja voivat aiheuttaa todella huonon olon. Jos seuraavana päivänä tulee päänsärkyä, on neste/elektrolyyttimäärä liian pieni ja juomista tulee lisätä.

Hyvä elektrolyytti on vaaleanpunainen Himalayan vuorisuola/ruususuola jota peruskaupoista usein löytyy. 1 tl/2 l vettä riittää alussa ja määrää voi muuttaa oman maun mukaan. Himalayan vuorisuola sisältää 84 eri kivennäis- ja hivenainetta ja on siksi keholle soveltuvampi kuin teollisesti tuotettu pöytäsuola.

Monet sanovat nukkuvansa paremmin hoidon jälkeen.

2-3 päivää hoidon jälkeen:

Olo voi olla vielä rento ja hieman vetämätön, tämä kuuluu asiaan. Suurempia urheilusuosirituksia tulisikin välttää jos mahdollista. Lepo sekä riittävän nesteen ja elektrolyyttien saanti on hyvä ottaa huomioon. Joillekin tulee hoitoreaktiona kipuja hoidetulle alueelle tai sen läheisyyteen. Kiputuntemus voi myös vaihtaa paikkaa. Tuntemukset ovat hyvin yksilöllisiä ja vaikeasti ennustettavissa. Tätä ei pidä pelästyä. Varsinkin selkävaivojen kanssa voi selkä olla kipeä hoidon jälkeen.

Tällä hoitomuodolla ei ole mahdollista aiheuttaa kehoon mitään uutta vaivaa, ainoastaan nostaa pintaa jo kehossa olleita vaivoja. Syynä tähän on se, että kun virheasentoja lähdetään korjaamaan ja keho on paremmassa tasapainossa, on tämä keholle kuitenkin uusi asento mahdollisesti pitkään (vuosia, jopa vuosikymmeniä) jatkuneiden ongelmien sarjassa. Vaikka asento on oikea, suora ja tasapainoinen, keho tulkitsee sen ”vääräksi” asennoksi ja ilmoittaa siitä. Kipujen ja tuntemusten pitäisi poistua muutamassa päivässä ja monet sanovatkin olonsa olevan tämän jälkeen paljon parempi kuin ennen hoitoa. Ja aina voi ottaa yhteyttä ja kysyä omasta tilanteestaan!

Myös erilaiset lämpöhoidot voivat olla paikallaan kipeälle alueelle. Nyrkkisääntö on että kireä lihas tarvitsee lämpöä ja tulehtunut alue tai kipeä nivel tarvitsee kylmää. Kauralämpötyynyt, lampaanvilla sekä erilaiset lämpölinimentit ovat hyviä lämmön lähteitä. Kylmää voi saada helposti esim. pakkaseen laitetuista kivistä kunhan muistaa suojata ihon ohuella pyyhkeellä.