Kipuilevat polvet ja liukastuminen

Tulin Marille hoitoon kipuilevien polvieni vuoksi. Nilkkani nyrjähti vuosi sitten syksynä ja siitä alkoivat polvikivut. Varsinkin toinen polvista on vaivannut pahasti ja vaikuttanut työntekoon. Polvissa on vanhoja vammoja ja toinen on leikattu.

Olen käynyt nyt hoidoissa n. 1 krt/kk. Hoidossa tuli esille että jaloissa näyttäytyy melkein 0,5 cm mittaero. Välillä polveni on kipuillut niin paljon että se on herättänyt yöllä. Pohdin jo, että onko polvissa nivelrikkoa kun kivut ovat niin kovat.

Mari on kuitenkin vakuuttanut minulle että vika ei ole polvissa vaan tulee ylempää ja johtuu huonosta työasennostani, joka on pääasiassa istumista. Jokaisen hoidon jälkeen tilanne on aina vähän aikaa parempi, mutta sitten kivut alkavat uudestaan.

Nyt kun olen kiinnittänyt huomiota työasentoon ja tehnyt siinä sellaisia muutoksia mitkä ovat mahdollisia, niin polvikivut ovat pysyneet huomattavasti vähäisempinä. Työasennossa muutettiin työtuolia sekä asentoani suhteessa pöytään ja oveen jottei ylimääräisiä kurkotteluja ja kiertoa pääsisi syntymään. Työtuoli on varustettu alanivelellä, joka tukee keskivartalon syvien tasapainolihasten eli korsetin käyttöä ja siten kuormitus kehossa tulee oikeaan kohtaan, mikä vähentää polvikipuja.

Myös nyt kotona tekemäni päivittäinen jumppa ja venyttely sekä käynnit pilateksessa ovat edesauttaneet hyvää vartalon hallintaa ja keskivartalon työskentelyä ja siten pitäneet polvikivut poissa.

Nyt syksyllä liukastuin pahasti ja kivut olivat niin kovat että mikään asento ei ollut hyvä. Tulin Marille hoitoon ja hän varovaisesti lähti avaamaan painavan vanteen tunnetta vyötäröni ja kylkieni ympärillä. Tämä auttoikin ja puristava tunne loppui ja pystyin taas liikkumaan paremmin. Selkä toki vielä ilmoittelee, sen verran suuri oli tärsky, mutta nyt pahin kipu on jo takana ja pystyn taas työskentelemään.

Olen myös huomannut että hoitojen myötä ja siellä käytyjen keskusteluiden avulla, tunnen oman kehoni paremmin ja tunnistan ongelmakohdat ja -tilanteet paljon varhaisemmassa vaiheessa kuin aiemmin. Välillä keskusteluista on ollut apua myös muihin mieltä askarruttaneisiin asioihin.

nainen, 54