Lonkkakivut ja etukumara asento

Muistan aina kun tulin Marin hoitoon ensimmäistä kertaa kesällä 2016. Olin kärsinyt lonkkakivuista jo varmaan 4 kuukautta. Kun kävelin niin tuntui että jalat ei kohta kanna, ja nukkuessa kyljen kääntäminen oli yhtä tuskaa ja vaikeutti nukkumista. Saatika sitten sen vaikutus ratsastamiseen… ei tuntunut hyvältä. Kävely rappuja ylös oli vaikeaa ja kankeaa.

Sitten kuulin tästä jäsenkorjushoidosta ja päätin kokeilla sitä. Ensimmäisen hoidon jälkeen olin aivan ihmeissäni siitä miten pystyin nostamaan jalkojani ja että pakaroissa oli joustoa! Lonkkakivut todella jäivät hoitopöydälle. Kotona pystyin juoksemaan ulkoportaat ylös, johon en ollut pitkään aikaan pystynyt. Myös suonenvedot helpottivat huomattavasti.

Kävin hoidossa joitakin kertoja vuodessa aina tarpeen mukaan. Sitten pari vuotta ensimmäisen käynnin jälkeen kärsin akuutista selkäkivusta. Mitään yksittäistä syytä tälle ei ollut, en tiedä mistä se tuli. Kipu ja paine vaan veti asennon niin etukumaraan etten saanut itseäni suoristettua. Painon varmaaminen oikealle jalalle oli myös mahdotonta.

Kun hoidossa saatiin lihas- ja kalvojumit auki niin asentoni oli jälleen suora, selkään ei sattunut ja pystyin seisomaan normaalisti molemmilla jaloilla. Kävely onnistui taas niin kuin ennen.

Olo hoidon jälkeen on aina ollut niin raukea ja rento, että jo pelkästään sen takia kannattaan käydä jäsenkorjaushoidossa. Olenkin todennut että kun käyn säännöllisin väliajoin aukaisemassa jumit Marilla, niin taas elämä hymyilee ja pystyn liikkumaan kivuitta.

Maija, 63 v.