Nyrjähtänyt nilkka

Olin käynyt Marilla hoidossa jo aiemmin, muutaman kerran vuodessa työstä ja retkeilystä tulleiden jumien avaamiseksi. Jokin aika sitten astuin heinäpellolla huonosti siten, että vasen nilkkani kääntyi ulospäin. Nilkka turposi todella pahasti eikä jalalla pystynyt ollenkaan kävelemään.

Röntgenissä ei todettu murtumaa ja sain kepit sekä viikon sairasloman ja ohjeeksi lepoa. Kun tilanne ei viikon jälkeen muuttunut miksikään, kävin uudelleen lääkärissä ja nyt olivat sitä mieltä että siellä kuitenkin voisi olla murtuma. Tästä viikon päästä toisen lääkärin konsultaatio kuitenkin osoitti ettei murtumaa edelleenkään ollut ja niin lepo sekä sairasloma jatkui.

5 viikkoa alkuperäisen tapahtuman jälkeen turvotus oli laskenut siihen malliin että tulin Marille hoitoon, jos hän voisi kävelyä helpottaa, että pääsisin kunnolla töihin. Mari katsoikin nilkkaa todella varovasti ja huomasi, että kantaluu oli jäänyt  lukkotilaan sisäsyrjältä. Tämän varovainen avaaminen helpotti välittömästi jalan liikkuvuutta jolloin pystyin kävelemään lähes normaalisti.

5 viikkoa vähäisellä liikkumiselle sekä linkaamisella oli tehnyt tehtävänsä kehossa joten Mari kävi myös muun kehon läpi. Kun sain vielä ohjeet miten voin lähteä nilkkaa varovasti kokeilemaan kävelyssä niin vanha liike alkoi taas löytyä. Uusintakäynti vielä muutama viikko tämän jälkeen auttoi siihen, että pystyn nyt kävelemään taas normaalisti.

Kimmo Hakala, 33 v.

Samankaltaiset artikkelit