Oikean käden puutuminen ja niskakivut

Tulin Marin hoitoon ensimmäistä kertaa marraskuussa 2018. Minulla oli alkusyksystä asti ollut todella kovaa ja häiritsevää kipua sekä puutumista oikeassa kädessä sekä niskassa ja lavan seudulla. Olin käynyt usean kerran lääkärissä, mutta mitään varmaan tietoa mistä oli kysymys en saanut eikä sairaslomat, lääkkeet ja fysioterapia myöskään vieneet kipuja pois.

Taustalla minulla on nuorena tippuminen kovalle alustalle, jonka seurauksena selässä on rintarangan alueella voimakas skolioosi oikealle. Aktiiviurheilijana ja fyysistä työtä tekevänä on käden tilanne häirinnyt minua todella paljon.

Mari hoiti ainostaan käteni jumeja sekä skolioosin aiheuttamaan jännitettä kylkiväleissä. Jo nämä riittivät helpottamaan tilannetta siten, että useamman päivän ajan oloni oli todella hyvä ja pystyin kättä taas käyttämään. Ikävä kyllä sitten kivut palasivat takaisin.

Vasta tammikuussa pääsin röntgenkuviin, jossa niskasta löytyi hieman madaltumaa sekä reunaterävöitymään, mutta ei mitään joka olisi selittänyt oireet. Helmikuussa pääsin magneettikuviin jossa näkyi välilevytyrä niskan alueella, joka selittää käden puutumisen ja pään asennon vaikeudet. Tyrä on tullut jo ilmeisesti viime elokuussa.

Jari 60-v.