Sormet eivät mene koukkuun ja reumaepäily

Tulin Marin hoitoon ensimmäistä kertaa marraskuun lopussa 2018. Syksyn aikana käteni olivat kipeytyneet oudosti siten, etten tahtonut saada sormia kunnolla koukkuun. Olin käynyt useaan otteeseen lääkärillä ja he epäilivät reumaa. Käsien kipeytyminen vaikeutti kuitenkin juuri aloittamaani uutta työtä ja siksi halusin lähteä hakemaan apua muualta.

Jo ensimmäisellä hoidolla vasemman käden sormet alkoivat taipumaan paremmin. Oikeaankin käteen tuli parannusta, mutta ei niin huomattavaa kuin vasempaan. Mari sanoikin, että käsien koko linjat sormista aivan kaulaan ja selkään saakka, olivat täysin tukossa ja oikea käsi oli pahempi.

Jo kolmannella hoitokerralla kädet eivät vaivanneet enää niin pahasti kuin alussa. Mari olikin sitä mieltä, että muuttunut työ ja siitä tuleva kuormitus on kuormittanut lihakset aivan ääritilaansa. Tulee ottamaan aikansa, että lihakset tottuvat uuteen työhön. Kädet tulevat, ainakin jonkin aikaa, tarvitsemaan myös hoitoa ja omatoimista venyttelyä, että ne pysyvät kunnossa.

Sain lääkäriltä tuloksen että reumaa ei ole. Myös ajoittain vaivanneeseen vasempaan nilkkaan löydettiin Marin kanssa syy työasennoista. Nyt on mahdollista ottaa tämä huomioon töitä tehdessä, jotta nilkkakin pysyy oireettomana. Vasemman poskipään kouristelu (kuin myyrä olisi möyrinyt ihon alla) loppui myös, kun Mari käsitteli kasvojani. Kun oireet katoavat, niin herkästi unohtuu että ongelmia olisi ollutkaan.

Nainen, 56 v.