Kookosmanna – herkkujen aatelia

Terveellisten ja hyvältä maistuvien herkkujen löytäminen voi välillä tuntua vaikealta. Kookosmanna on sellainen löytö! Voi ihmetellä mitä se oikein on? Kookosrasvaa vai jotain puuroa? No, ei kumpaakaan vaan jotain siltä väliltä.

Sisällöltään kookosmanna on 100% puhdasta kookosta. Itseasiassa se on tehty kookoslastuista pitkään jauhamalla niitä mannamaiseksi massaksi.

Ravintoarvoiltaan kookosmanna on aivan mahtava! Kun kookosöljy sisältää rasvaa 93,5% on sitä kookosmannassa vain 65%. Kookosmanna on maistuvampaa ja makeaa! Siinä on hiilihydraatteja kuitenkin vain 7% ja nekin kaikki tietysti hyvää hiilaria, peräisin ihan vain kookoksesta. Proteniinia löytyy myös 7% ja ravintokuitua 16%.

Voiko näin terveellistä herkkua edes olla olemassa?

Miten ihmeessä sitä sitten käytetään? Itse olen lusikoinut mannaa suoraan purkista hekkuna karkin sijaan, jälkiruokana, välipalana ja pikaiseen energian tarpeeseen. Sopii kaikkeen ja toimii!

Jos purkin pintaan on noussut valkoinen kookosrasvakerros, voi sen ottaa ensin pois ja käyttää myöhemmin esim. ruuanlaittoon tai ihorasvaksi. Kookosmanna on väriltään hieman kellertävää ja se sulaa suuhun hetkessä.

Suomalainen tuottaja kertoo että kookosmannaa voi käyttää myös kookoskerman tai -maidon tapaan jos ensin lisää siihen vettä.

Näin terveellistä, maittavaa ja ravintorikasta herkkua on vaikea löytää! Suosittelen!