Terveellinen suklaaherkku

Meidän jokaisen tekee aina välillä mieli jotain hyvää ja makeaa, mutta itselle ainakin tuo valkoinen sokeri on ongelma, jota yritän välttää. Siksi onkin ihanaa, että tänä päivänä netti on pullollaan kaikenlaisia vaihtoehtoisia reseptejä. Ja jos et ole vielä koskaan kokeillut, voin sanoa että hyvää on!

Tässä oma versioni mukailtuna parista reseptistä. Se näissä ohjeissa on myös hienoa, ettei aina tarvitse seurata ohjeita kirjaimellisesti vaan voi antaa mielikuvituksen ja omien makumieltymysten lentää.

 

Terveellinen suklaaherkku

250 g taateleita (sellainen pala tai pehmeät pussissa)

160 g mantelijauhoa

100 g mantelirouhetta

0,5 dl kookosöljyä

0,75 dl raakakaakaojauhoa

0,5 dl seesaminsiemeniä

1 tl vaniljasokeria

1-2 tl merisuolaa

 

Liota taatelipalaa vedessä yön yli (jääkaapissa). Jos käytät valmiiksi pehmeitä taateleita, ei liotusta tarvita. Kokoa tämän jälkeen kaikki aineet esille ja laita ensimmäisenä taatelit tehosekoittimeen (ei vettä). Pyöritä kunnes tasaista, välillä voi tarvita lusikalla kaapia reunoilta alas. Jos jää sattumia, ei haittaa.

 

 

 

Lisää kaikki muutkin aineet tehosekoittimeen. Itse tykkään käyttää paljon merisuolaa, idea on että se maistuu kunnolla valmiissa herkussa, mutta tätä voi toki säätää oman maun mukaan.

 

Tämän jälkeen lusikoi massa pois tehosekoittimesta ja laita se leivinpaperoituun uunivuokaan. Seos on tahmeaa, mutta asettuu kyllä. Jos haluat, voit käyttää hitusen enemmän mantelijauhoa ja/tai kookosöljyä, jolloin massan tulisi olla tiiviimpää. Laita vuoka pakastimeen yön yli ja leikkaa/lohko seuraavana päivänä sopiviksi annospaloiksi. Säilytys pakkasessa.

 

Ihanaa ja terveellistä herkuttelua!